30 decembrie 2022, 3:37

COVID vine cu avionul din China. Din nou

Italia a dispus efectuarea de teste antigen COVID-19 nazofaringian și secvențierea virusului pentru toți pasagerii care vin din China, a anunțat miercuri ministrul Sănătății. „Măsura este esențială pentru a asigura supravegherea și detectarea posibilelor tulpini ale virusului pentru a proteja populația italiană”, a declarat ministrul Orazio Schillaci, precizând că va informa cabinetul asupra acestei decizii.

Italia, care a fost prima țară din Europa lovită puternic de coronavirus în februarie 2020 după ce acesta a apărut în China, este acum prima care instituie testarea obligatorie la persoanele care vin din China, țară care se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri.

Principalul aeroport din Milano, Malpensa, a început deja testarea pasagerilor care vin din Beijing și Shanghai la 26 decembrie, și rezultatele arată că aproape unul din doi pasageri era infectat, relatează Reuters.

Ministrul nu a spus ce măsuri vor fi impuse călătorilor testați pozitiv, dar autoritățile locale din regiunea Lombardia în jurul orașelor Milano și Lazio și din zona Romei au spus că trebuie să carantineze în clădiri puse la dispoziție de autoritățile sanitare locale.

În total, 6 țări introduc testarea călătorilor veniți din străinătate.

Mai multe state sunt martorele unor creșteri constante așe cifrelor în materie de îmbolnăviri de COVID-19, și unele guverne au decis înăsprirea măsurilor pentru a ajuta la frânarea propagării virusului, anunțând măsuri mai stricte pentru pasagerii care vin din străinătate.

În timp ce anumite guverne au reintrodus testele PCR pentru pasageri, altele au început să analizeze eșantioane pentru a efectua secvențieri ale virusului pentru a ajuta la identificarea de noi variante ale virusului, scrie Khaleej Times.

Șase state au anunțat deja măsuri stricte la sosirile internaționale: India, Japonia, Taiwan, Italia, Statele Unite, Filipine, mai scrie sursa citată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol