9 mai 2021, 21:50

Credeați că India nu-și dezvoltă propria tulpină?

India este în acest moment a doua cea mai afectată țară din lume, cu peste 14,5 milioane de cazuri de COVID-19.  Consecință logică, puteme deja vorbi de “tulpina indiană”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat că a primit datele şi are „pe radar” o variantă a coronavirusului identificată în India, care însă nu se ştie încă dacă are legătură cu creşterea spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID-19 în această ţară.

Această variantă are două mutaţii în genomul său şi a fost depistată la sfârşitul anului 2020 în două state din India, iar de atunci „procentul cazurilor a crescut considerabil”.

India a raportat sâmbătă un nou record zilnic de cazuri de COVID-19, peste 234.000, în cel de-al doilea val al pandemiei în această ţară.

Depistarea noii variante este rezultatul eforturilor de secvenţiere genetică a coronavirusului SARS-CoV-2, realizate în lume, în încercarea de a detecta cât mai repede orice mutaţie a virusului care îl poate face mai contagios sau capabil să se sustragă testelor, vaccinurilor sau medicamentelor.

„Aşa cum ştim, virusurile se modifică cu timpul, suferă mutaţii iar aceasta este o variantă de interes pe care o urmărim”, a spus Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS..

Ea a precizat că mutaţiile identificate au unele similitudini cu cele deja depistate, care pot fi mai contagioase, iar în unele cazuri pot reduce „neutralizarea şi pot avea astfel impact asupra vaccinurilor”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.