31 mai 2023, 6:49

Criza energetică: Parlamentarii germani se plâng că e frig în Bundestag

Odată cu scăderea temperaturilor, parlamentarii germani se luptă să se încălzească la locul de muncă, având în vedere că Bundestagul și-a limitat consumul de energie din cauza crizei. În birouri și săli de ședințe, temperatura este menținută la cel mult 19 grade, iar coridoarele și foaierele nu sunt deloc încălzite, relatează Sueddeutsche Zeitung.

Unii parlamentari se plâng că astfel de condiții prezintă un risc pentru sănătate, a scris publicația, menționând că mai mulți miniștri și deputați poartă pulovere pe gât sub sacouri și fulare în birouri.

„Stau în biroul meu cu jacheta pe mine și mă plimb încontinuu înainte și înapoi. Cu toate acestea, după puțin timp a început să îmi curgă nasul… Evident, administrația nu controlează situația”, a declarat Renate Künast, parlamentar de la Partidul Verzilor.

Temperatura din interiorul clădirii Parlamentului german a scăzut semnificativ în ultima săptămână. În biroul lui Künast, termostatul indica 18,2 grade Celsius, dar ea a spus că ziua precedentă a fost și mai rece.

Ca fapt divers, ca urmare a terorii frigului, nemții s-au apucat de furat lemne de foc: „Numărul furturilor a explodat în ultimele luni”, atrage atenția poliția germană.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol