27 septembrie 2020, 1:25

Criza medicală din China se poate extinde. Avertizare dură: coronavirusul ar putea afecta 60% din populația globului

Pe zi ce trece, criza medicală din China se extinde alarmant. Acest fenomen i-a alertat și pe experții epidemiologi din Hong Kong, care au declarat că acesta ar putea afecta mai bine de 60% din populația globului, atât timp cât virusul nu poate fi controlat, potrivit Hotnews.

Expertul care a făcut anunțul îngrijorător este șef în domeniul sănătății publice din Hong Kong, profesorul Gabriel Leung. Avertismentul specialistului a fost lansat imediat după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemie mondială.

Profesorul consideră că se poate crea un soi de reacție în lanț și că fiecare persoană infectată ar putea transmite virusul mai departe altor 2,5 persoane, iar un simplu calcul matematic ne arată că în acest ritm aproximativ 60-80%, din populația lumii, ar putea fi infectată cu coronavirus.

“60% din populația totală a lumii este un procent teribil de mare”, a comentat Leung, pentru Guardian, înaintea reuniunii Organizației Mondiale a Sănătății care va avea loc la Geneva, potrivit Hotnews.

Mai mult decât atât, decanul catedrei de Medicină și Sănătate Publică al Universității din Hong Kong, mai precizează și că rata mortalității ar putea crește semnificativ în viitor, depășind procentul de 1%, din prezent.

Acesta a ținut să le mai transmită colegilor săi, în cadrul conferinței de la Geneva, că printre principalele motive de îngrijorare trebuie să se încadreze și problema extinderii cu rapiditate a coronavirusuluiu, dar și analizarea măsurilor luate de autoritățile din China, din punctul de vedere al eficienței acestora, astfel încât, în cazul în care acestea nu au avut efecte vizibile să fie luate în considerare altele, iar dacă au avut efect să fie implementate la nivel internațional.

Reamintim faptul că măsurile adoptate de autoritățile din China au fost aspru criticate, la nivel internațional, care au fost mult mai preocupate de gestionarea crizei de imagine a regimului, decât de tratarea adevăratei probleme. Guvernul chinez a dispus astfel măsuri de carantină în regiunile major afectate, a prelungit vacanța de Anul Nou Lunar și a impus purtarea măștilor sanitare.

Sursă Foto: fool.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.