23 august 2023, 2:09

Cu cât a sărăcit Donald Trump cât a fost președinte?

Ei bine, da, nu este o veste deloc bună pentru fostul președinte Donald Trump. Nu i-a mers bine, iar acum, când a tras linie, iese cu minus. Cu cât a sărăcit Donald Trump cât a fost președinte?

Trebuie spus de la început că marea parte a averii lui Donald Trump se bazează pe afacerile din domeniul imobiliar, iar trecerea la muncă de la distanță din cauza pandemiei a făcut domeniul mai vulnerabil ca niciodată. Circa 75% dintre veniturile sale provin de aici.

Mai mult, Trump are investiții în hoteluri și turism, și ele afectate puternic de pandemie.

Lanțul de hoteluri și complexe turistice ale fostului președinte republican a suferit de asemenea din cauza restricțiilor de călătorie impuse pentru combaterea pandemiei, valoarea acestora scăzând cu 40% între 2015 și 2020, potrivit Bloomberg.

La aceste calcule economice stricte se mai adaugă un factor – notorietatea și gradul de încredere în brandul Trump, care au avut de suferit, în special în ultima perioadă.

Declarațiile din timpul pandemiei, măsurile luate, violențele mortale de la Dealul Capitoliului din 6 ianuarie, acuzațiile din Senat – toate acestea au dus la îndepărtarea unor colaboratori, care au preferat să nu se mai afle în vecinătatea numelui său.

Mai multe companii importante au hotărât să taie orice legătură cu Trump după a doua punere sub acuzare a sa și vânzările cărților scrise de acesta s-au prăbușit la rândul lor după încheierea mandatului, scăzând în total cu 87% în ultimii 5 ani.

Cu cât a sărăcit Donald Trump cât a fost președinte? Calcule

Și acum să trecem la calcule.

Impactul pandemiei și al celor două puneri sub acuzare de către Congres au făcut ravagii asupra afacerilor miliardarului new-yorkez chiar, expertul în relații publice Eric Schiffer declarând pentru Insider că acestea s-ar putea să nu își revină niciodată ca urmare a președinției sale.

„Trump a ieșit din președinție cu un set brutal de ținte care îi înconjoară brandul care vor pune în pericol supraviețuirea economică a sa și a copiilor săi”, a afirmat acesta.

Trump și-a donat salariul anual de 400.000 de dolari câștigat ca președinte al SUA, realizând însă venituri de 1,6 miliarde de dolari între 2016 și 2020.

Magnatul new-york-ez a căzut 77 de locuri în clasamentul Forbes al celor mai bogați 400 americani în timpul președinției sale.

Practic, averea mogulului s-a diminuat în patru ani cu 23%.

Averea netă a fostului președinte american Donald Trump a scăzut cu 700 de milioane de dolari în timpul celor patru ani de mandat. Mai precis, de la 3 miliarde de dolari la 2,3 miliarde.

Viitorul nu sună bine, în continuare

Majoritatea șefilor de stat ai SUA câștigă sume de ordinul milioanelor sau zecilor de milioane de dolari după cei patru ani petrecuți la Casa Albă din discursuri plătite, apariții la evenimente corporate, contracte pentru publicarea memoriilor și drepturile de autor asociate acestora.

Mai rămâne de văzut dacă Donald Trump va putea să facă bani din așa ceva, pentru că și aici are o problemă serioasă.

Citește și:

Donald Trump îi îndeamnă pe americani să se vaccineze. El a făcut-o: în secret


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol