15 iulie 2024, 23:39

Cu ce l-a servit Putin pe Macron?

Evident că discuțiile dintre cei doi președinți au fost tăiate “Julien” de analiști. Dar au fost și unii interesați de ce I s-a pus pe masă președintelui Franței. Atenție, a nu se confunda “poisson” cu “poison”.

Toți au căutat cu Ctr+F “Votcă” și “Icre negre”. Nu au găsit. Asta nu înseamnă că au fost dezamăgiți de meniu.

Cartofi înăbuşiti cu creveți (langustine), Ravioli cu spanac, Supă cu cinci specii de pește, Sorbet de ghimbir, Friptura de sturion sau Carne de ren cu cartofi dulci și mure, iar la desert: Tarta de pere cu inghetata de vanilie.

O altă dilemă. De ce au stat cei doi atât de departe unul de celălalt?

Timp de peste 5 ore Emmanuel Macron și Vladimir Putin au stat la discuții la capetele unei mese uriașe din marmură albă, despre care presa franceză a dezbătut pe larg.

Unii au vorbit despre ”umilința” la care ar f fost supus astfel preșdintele Franței, uitând că doar cu câteva zile în urmă, premierul ungar Viktor Orban stătuse la aceeași masă.

„Am repectat protocolul sanitar impus de gazde și care nu a deranjat în vreun fel discuțiile”, le-a explicat Macron jurnaliştilor care l-au însoţit în avionul care pleca de la Moscova spre Kiev, scrie presa franceză.

Macron: test Covid înainte de a-l vedea pe Putin

Președintele rus este într-adevăr extrem de precaut față de Covid-19, a scris corespondentul la Moscova al Radio France, Sylvain Tronchet, pe Twitter.

Pe lângă respectarea măsurilor de distanțare socială, Emmanuel Macron a fost nevoit să facă un test Covid înainte de întrevedere.

Jurnaliștilor li s-au făcut nu mai puțin de 4 teste fiecăruia. În sala în care au avut loc discuțiile nu au fost prezenți nici consilierii celor doi șefi de state, nici secretarele. ”Cei doi traducători erau în cabine”, spune Sylvain Tronchet pe Twitter.

Doar un traducător „în caz de urgență” a rămas „într-un colț al camerei”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol