1 octombrie 2023, 22:07

Cu Dacia prin New York. Povestea românului care și-a îndeplinit visul de a conduce o mașină românească pe străzile din Statele Unite

Un român stabilit în America și-a îndeplinit visul din copilărie de a se plimba cu o Dacia pe străzile din New York.

Eduard Palaghiţă este bărbatul care, stabilit de la 12 ani în Statele Unite, a avut o pasiune față de aceste mașini din copilărie și, astfel, și-a propus să conducă o mașină românească pe drumurile orașului care nu doarme niciodată.

„Totul a început când am venit în State în 1995, la vârsta de 12 ani. Ţin minte că am întrebat-o pe mătuşa mea dacă aici sunt Dacii. A râs puţin şi mi-a spus că cert nu. De atunci mi s-a pus pata, ce mişto ar fi să fie o Dacie în State”, spune românul, conform promotor.ro.

Palaghiță a cumpărat de pe eBay un Renault R12 din 1974 cu 500 de dolari și a lucrat la ea, ajutat de prieteni români, punându-i emblema și volanul unei mașini Dacia 1300. Însă, după ce acesta a lucrat îndeajuns la ea, s-a hotărât să o vândă pe internet, cumpărându-și o altă Dacie cu 1000 de dolari, plus încă 700 de dolari pentru transport.

„Mulţi îmi dau thumbs up şi îi văd cum se uită lung. La semafor mereu primesc întrebări de genul ce an e, cum ai adus-o aici, ce fel de maşină e şi dacă vreau să o vând”, declară românul, în ceea ce privește reacția oamenilor când văd mașina pe stradă.

 

Sursă foto:

pinterest.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol