CITIRE

Cum arată cel mai mic calculator creat de IBM R...

Cum arată cel mai mic calculator creat de IBM – are dimensiunea unui grăunte de sare

Compania IBM a fost unul dintre pionierii industriei calculatoarelor în anii ’70, însă a intrat de mai multă vreme într-un con de umbră, fiind lăsată în spate de ceilalţi producători mari din SUA, precum Apple sau Microsoft. Totuși, recent, compania fondată în New York a reuşit ceva destul de interesant: a creat un computer care este mai mic decât un grăunte de sare.

În cadrul conferinţei IBM Think 2018, compania va prezenta calculatorul care poate fi văzut în detaliu doar cu ajutorul unui microscop. Calculatorul are un preţ de fabricaţie de doar zece cenţi şi va dispune de câteva sute de mii de tranzistori, chiar dacă mărimea cestuia este extrem de mică. Aceştia vor permite dispozitivului să monitorizeze, să analizeze şi chiar să interacţioneze cu datele. Micul calculator a fost proiectat pentru a fi o sursă de date pentru tehnologia blockchain, cea care se află în spatele Bitcoin şi a altor monede virtuale, potrivit go4it.ro.

sursa: fossbytes.com

Aceasta permite cel mai inalt nivel de criptare şi poate fi folosită şi în alte domenii, nu numai cel al criptomonedelor. Calculatorul microscopic va putea urmări licrarea de bunuri, şi va putea detecta eventuale dtentative de fraudă sau furt.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.