CITIRE

Cum arată elicopterul pe care NASA îl trimite pe M...

Cum arată elicopterul pe care NASA îl trimite pe Marte

NASA a anunţat că va trimite în următoarea misiune pe Marte un elicopter autonom de mici dimensiuni, care să testeze dacă vehiculele pot levita pe suprafaţa planetei, unde atmosfera este de 100 de ori mai subţire decât cea a pământului, potrivit theverge.com.

Elicopterul s-a aflat în stadiul de proiect de patru ani, însă într-un final NASA a decis că tehnologia folosită la construcţia acestuia se încadrează în bugetul agenţiei. Totodată, chiar dacă elicopterul nu va reuşi să se ridice de la sol, evenimentul nu va afecta misiunea operaţiunii, care este intitulată Mars 2020. Totuşi, dacă maşinăria va reuşi să zboare, aceasta le va oferi oamenilor de ştiinţă o nouă perspectivă a suprafeţei de pe Marte, elicopterul fiind dotat cu două camere. Dacă misiunea va fi un succes, NASA ar putea trimite pe viitor şi alte autovehicule aeriene care să cerceteze locuri greu accesibile.

sursa: extremetech.com

Pentru a putea zbura, elicopterul cântăreşte doar 1.8 kilograme şi are dimensiunea unei mingi de tenis. De asemenea, elicele acestuia vor fi nevoite să se rotează de zece ori mai repede decât se rotesc în mod normal elicele elicopterelor care zboară pe planeta noastră. Specialiştii de la NASA speră să realizeze cinci zboruri autonome într-o perioadă de 30 de zile, în timp ce o sesiune de zbor va dura aproximativ 90 de secunde.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.