Cum arată orașul cu un singur locuitor

Nebraska găzduiește unul dintre cele mai ciudate orașe. Întemeiat de către migratorii cehi, Monowi are un singur locuitor și este cea mai mică jurisdicție din Statele Unite.

sursa: tigerdroppings.com

Întreaga populație a orașului își petrece toată ziua într-un bar. Numele ei este Elsie Eiler și are 84 de ani. Elsie conduce singura carciumă și singura bibliotecă din oraș, alcătuită din aproape 5.000 de cărți care au aparținut răposatului ei sot, Rudy, unde clienții sunt turiști. Tot ea ocupă si funcțiile de primar, funcționar public, casier și administrează și consiliul local, potrivit bbc.com.

sursa: AOL.com

În anii ’30 Monowi avea o populație de 150 de oameni însă, odată cu deplasarea oamenilor spre marile orașe în căutarea unui loc de muncă sau a unui trai mai bun, numărul locuitorilor s-a împuținat. Astfel că, la recesământul din anul 2000, în Monowi mai erau doi oameni: Elsie și soțul său, Rudy. După decesul lui Rudy în 2004, Elsie a rămas ca unic locuitor al orașului. Elsie este primar și plătește taxe și, o dată pe an, trebuie să plătească pentru cei patru stâlpi de iluminat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.