24 aprilie 2024, 16:30

Cum contribuie terapia prin artă la îmbunătățirea sănătății mintale

În timpul pandemiei, anxietatea și depresia au prins tot mai mult contur, motiv pentru care tot mai mulți profesioniști au adoptat terapia prin artă ca tratament.
Cercetările au descoperit că realizarea de artă poate activa căile de recompensă în creier, reduce stresul, reduce nivelul de anxietate și îmbunătățește starea de spirit.
Diverse studii au analizat, de asemenea, beneficiile sale în rândul populațiilor specifice: a fost asociată cu reducerea tulburării de stres post-traumatic și depresie în rândul copiilor refugiați sirieni și niveluri mai scăzute de anxietate, PTSD și disociere în rândul copiilor care au fost victimele abuzului sexual, de exemplu.
Atunci când pacienții au dificultăți în exprimarea sentimentelor în cuvinte, desenul, pictura, sculptura, realizarea de colaje, crearea de măști de hârtie personalizată și implicarea în alte practici îi pot ajuta să-și deblocheze emoțiile și să le transpună în ceva real.
În acest proces, ei pot împărtăși un pic din ceea ce trec cu oamenii din jurul lor. Ca și alte forme de terapie, arta este, de asemenea, o modalitate mai sigură și mai sănătoasă de a canaliza stresul și alte emoții negative în acțiune, în comparație cu alegerile distructive sau dăunătoare.
Terapia prin artă poate ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea sentimentului de control al pacienților.

Sursa: descopera.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol