18 noiembrie 2022, 19:00

Cum împrăștie Steven Seagal retorica rusă și conspirația privind ”naziștii” din Ucraina

Actorul american Steven Seagal susține explicațiile Kremlinului privind un atac asupra unei închisori, soldat cu moartea a zeci de prizonieri ucraineni. El împrăștie retorica rusă și conspirația privind ”naziștii” din Ucraina, într-o vizită la închisoarea Olenivka, din regiunea Donețk, unde au murit 53 de prizonieri ucraineni în urma unui bombardament: ”Unul dintre naziști începuse să vorbească despre Zelenski, care e responsabil de tortură și atrocități”, arată publicația americană Newsweek.com.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat atacul drept ”crimă de război rusă”, după ce Kievul a acuzat Moscova că a bombardat închisoarea pentru a disimula uciderea și torturarea prizonierilor de război.

Într-un video publicat pe site-ul de informații militare rus TV Zvezda, Seagal apare în picioare, în mijlocul ruinelor închisorii.

Casa Albă a avertizat că Rusia va încerca să planteze dovezi false pentru a da impresia că atacul a fost provocat de armele furnizate de SUA. Moscova a lăsat să se înțeleagă că forțele ucrainene au utilizat sistemul de rachete de artilerie de înaltă mobilitate HIMARS pentru a ținti instalația.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol