CITIRE

Cum întărim puterea de concentrare şi memoria cu 5...

Cum întărim puterea de concentrare şi memoria cu 5 exerciții pentru creier

Exerciţiile pentru creier îmbunătăţesc memoria, concentrarea şi ajută la păstrarea capacităţii cognitive. Conform neurologilor, practicarea acestora este esenţială pentru a împiedica îmbătrânirea precoce a creierului.

Fie că vorbim despre cititul cu voce tare, socializarea sau utilizarea tuturor simţurilor, fiecare dintre noi trebuie să facă eforturi pentru a-şi păstra mintea ageră. Iată o listă a celor mai practice exerciţii care ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a concentrării, potrivit brightside.me.

Folosiţi mâna non-dominantă

Dacă sunteţi o persoană dreptace, încercaţi să folosiţi şi mâna stângă pentru a mânca, a scrie, a lua lucruri, etc. Este posibil să fie dificil la început, dar cu practică, puteţi face un număr minim de sarcini zilnice. Ideea este să folosiţi partea non-activă a creierului. Acest lucru va ajuta la fixarea expansiunii părţilor cortexului care sunt responsabile de prelucrarea informaţiilor tactile.

Citiţi cu voce tare

Ar putea dura câteva minute în plus, dar merită. Într-una dintre demonstraţiile de imagistică, 3 zone ale creierului au fost activate ori de câte ori cuvintele citite erau rostite cu voce tare. Ascultarea audiobook-urilor are efect echivalent asupra creierului. Citind cu voce tare, avem tendinţa să folosim simultan diferite circuite ale creierului nostru.

Hrăniţi-vă creierul

Este foarte important să includeţi în alimentaţie cantitatea esenţială de vitamine şi grăsimi pentru a vă hrăni creierul. Alimentele care cresc puterea creierului sunt nucile, uleiul de nucă de cocos, turmericul, afinele, ouăle, broccoli şi avocado.

Priviti diferite obiecte întoarse invers

Încercaţi să întoarceţi lucruri precum fotografia de familie de pe birou, ceasul sau un calendar de pe un perete. În acest fel, ori de câte ori vă veţi uita la aceste lucruri, creierul se va concentra să-l interpreteze, sporind astfel vigilenţa.

Faceţi o parte din treburile zilnice cu ochii închişi

Câte rafturi există în dulapul tău de bucătărie? Există un motiv pentru care nu ne amintim imediat acest răspuns. Adesea, nu acordăm atenţie sarcinilor noastre zilnice. De aceea, neurologii recomandă să facem o parte dintre sarcinile obişnuite cu ochii închişi. Veţi atinge un obiect şi apoi veţi trimite semnale către creier despre obiectul pe care îl simţiţi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.