19 aprilie 2024, 16:38

Cum îţi creşti copilul pentru a deveni milionar. Sfaturile unui om de afaceri

Prietene, dacă nu “crezi” în Covid, poate pentru tine nici Topul Forbes nu există. Educaţia financiară este ceea ce deseori ne lipseşte. Şi pentru că nu o avem, nu avem nici ce împărtăşi copiilor. Logic, nu? Să vedem cum îţi creşti copilul pentru a deveni milionar…

Conform unui miliardar din top Forbes, există soluţii. Chiar dacă, ţie, ca părinte ţi-a lipsit această educaţie, pentru copilul tău poţi face câte ceva. “Fii profesionist, ce dracu?”, spunea Gheorghe Dinică în Filantropica.

Edgar J. Sia II (Injap Sia) este unul dintre cei mai bogați oameni din Filipine.  În vârstă de 26 de ani, Injap a înființat Mang Inasal, un lanț de restaurante în Filipine. Acum l-a vândut pentru miliarde.

În 2016  fost cel mai tânăr miliardar în dolari din lista Forbes Asia,  la doar 34 de ani.

În noua sa carte, “Principiile vieții”, Injap dezvăluie sfaturile de top care ar putea ajuta părinții să-i ridice pe viitorii miliardari, scrie The Independent.

Iată câteva extrase și principii din carte:

Fii model pentru copilul tău

“Ca descendent al imigranților de a doua generație, părinții mei s-au luptat, dar au insuflat în frații mei și în mine valoarea muncii și integrității. Am văzut cum dăruirea lor a contribuit la construirea afacerii cărămidă cu cărămidă și am văzut cum acțiunile lor de zi cu zi au modelat felul în care a crescut “, spune Injap.

“Spiritul antreprenorial mi-a fost alimentat, uitându-mă cum părinții mei fac totul pe cont propriu”.

Cum îţi creşti copilul pentru a deveni milionar. Dați copilului responsabilități

Lucrând la magazinul de băuturi al părinților săi de la vârsta de opt ani, familia a realizat că Injap se comportă natural când e vorba de afaceri.

Una dintre slujbele sale era de a strânge pungi de dulciuri și de zahăr: “Foloseam o lumânare pentru a sigila sacii unul câte unul”, scrie el. “La sugestia mea, am început să folosim un sigiliu electric pentru saci de plastic – a fost o schimbare mică (și poate a fost mai puțin distractiv decât să lucrezi cu o lumânare), dar acel mic truc ne-a îmbunătățit munca”.

Primii pași spre bogăție sunt munca și efortul greu – nu banii

“Părinții mei nu au început prin a fi bogați”, explică Injap. “Când au început să-și ridice o familie, și mulți ani după aceea, trebuia să lucreze foarte mult pentru tot ce aveau”.

Cu o educație simplă, Injap a învățat valoarea muncii depline și a fost inspirat de părinții săi, care și-au început afacerea cu magazinul practic de la zero.

“Au fost mulți ani de învățare, urmărind cum părinții mei și-au desfășurat afacerea într-un mod atât de precis. Cred că în subconștient mi-au dat o mulțime de informații. ”

A muncit incredibil de greu pentru a începe Mang Inasal. „Am dormit foarte puţin pe tot parcursul anilor de început şi nu am avut deloc vacanţă, ani de-a rândul“, a spus antreprenorul.

Învaţă-ţi copiii valori care să-i menţină fermi şi stabili în viaţă

Atunci când eşti miliardar la 33 de ani, crezi că lumea este a ta. Şi începi să te crezi buricul pământului. Acest lucru, totuşi, nu i s-a întâmplat lui Injap. Și asta mai ales datorită modului în care a fost crescut.

“Acea sumă (n.r.- suma imensă încasată de el pentru vânzarea afacerii), la 33 de ani, te poate înălţa sau te poate doborî “, spune el. “Graţie valorilor pe care părinţii le-au insuflat în noi, copiii lor, am reuşit să rămân întreg şi cu picioarele pe pământ”, povestește el.

Foto: Pixabay


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol