13 ianuarie 2023, 17:17

Film despre viața lui Ronald Reagan. Cine îl va interpreta pe președintele SUA?

Un proiect interesant  intră în laboratoarele Hollywoodului – un film despre viața fostului președinte american Ronald Reagan.

“Reagan –The Movie” – „Reagan – Filmul” urmărește viața lui Ronald Reagan din copilărie și până la a ajunge cel de-al 40-lea președinte al SUA.

Interesant este faptul că viața președintelui republican este văzută prin ochii unui agent KGB, un personaj fictiv.

Actorii

Actorii Dennis Quaid, cunoscut din „Far from Heaven” și „The Day After Tomorrow”, şi Penelope Ann Mille („The Artist”), fac parte din distribuţia acestui film regizat de Sean McNamara.

Quaid interpretează rolul Ronald Reagan, în timp ce Miller este Nancy Reagan, actriţă şi a doua soţie a fostului preşedinte american.

Din distribuţie mai fac parte Jon Voight, în rolul agentului KGB, Robert Davi, care îl interpretează pe președintele URSS Leonid Brejnev şi Cary-Hiroyuki Tagawa.

Și mai trebuie spus că scenariștii Howard Klausner şi Jonas McCord au declarat că s-au inspirat  din două cărţi semnate de Paul Kengor. Acestea sunt „The Crusader: Ronald Reagan and the Fall of Communism” şi „God and Ronald Reagan: A Spiritual Life”.

Film despre viața lui Ronald Reagan. Puțină istorie

Ronald Reagan a fost cel de-al patruzecilea președinte al Statelor Unite ale Americii. Prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică în perioada Războiului Rece, a avut o contribuție hotărâtoare la prăbușirea blocului comunist din răsăritul Europei. Și, evident, la afirmarea Statelor Unite ale Americii ca singura super-putere pentru următoarele două decenii.

Înainte de a deveni președinte, a fost al 33-lea guvernator al Californiei, din 1967 până la 1975. Înainte de asta a avut o carieră de actor la Hollywood și a fost lider de sindicat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol