5 aprilie 2020, 23:58

Cum ne dezinfectăm corect mâinile. Medicul Adrian Streinu Cercel: „Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a explicat pe larg, miercuri seara, la Antena 3, care sunt cele mai eficiente metode de dezinfectare și ce soluții ar trebui să folosim pentru a ne proteja de coronavirus. Acesta a menționat că spirtul medicinal nu ar avea niciun efect asupra virusului și că nu folosește la nimic, adăugând că soluțiile utilizate ar trebui să fie substanțe biocide.

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus”, a explicat medicul. El a precizat, referitor la clorhexidină, că este lucru cert în documentele oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Adevărul. 

”Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă, pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a mai declarat Adrian Streinu-Cercel.

Sursă Foto: stirilekanald.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.