CITIRE

Cum s-a văzut eclipsa de lună de pe Stația Spațial...

Cum s-a văzut eclipsa de lună de pe Stația Spațială Internațională

Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din acest secol s-a văzut și de pe Stația Spațială Internațională. Astronautul Alexander Gerst a făcut mai multe fotografii, pe care le-a publicat pe contul de Instagram.

Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI a găsit satelitul natural al Pământului la apogeu – în cel mai îndepărtat punct al orbitei sale eliptice în jurul Pământului – formând un „cuplu” inedit pe bolta cerească cu planeta Marte aflată în cel mai apropiat punct de Pământ al orbitei sale în jurul Soarelui.

Acest spectacol astronomic a putut fi urmărit cu ochiul liber din Europa, Africa, Asia şi Australia. Eclipsa de Lună nu a fost vizibilă din America de Nord şi din cea mai mare parte a Oceanului Pacific.

Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI a durat 1 oră, 42 de minute şi 57 de secunde. Dacă adăugăm la această perioadă şi pe cea în care Luna s-a aflat într-o eclipsă parţială, ajungem la o durată totală de 3 ore şi 54 de minute pentru acest fenomen rar, conform NASA. Următoarea eclipsă de Lună cu o durată similară va avea loc abia în anul 2123.

Următoarea eclipsă vizibilă din ţara noastră se va produce pe 21 ianuarie 2019.

sursa: instagram.com

sursa: instagram.com

sursa: instagram.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.