2 iulie 2022, 2:09

Cum să nu iei țeapă de Black Friday. 10 reguli ESENȚIALE

Trebuie să recunoaștem. De multe ori Black Friday este prilejul pentru cumpărături excelente, mai ales din afară, dar sunt şi cazuri în care iei țeapă! Cum să nu iei țeapă de Black Friday? Păi să vedem…

Uneori se întâmplă chiar din vina ta, hai să o recunoaştem deschis! Prea te arunci!

Vezi obiectul pe care ți-l doreai, vezi că e prețul redus, dai click și…GATA… banii au zburat din cont. Ulterior vezi că în altă parte e mai ieftin, sau că de fapt reducerea de 50% este în realitate de doar 10%. Și că nu-i nici o pricopseală…Şi că marea reducere e mica reducere…

Regula de aur ar trebui să fie aceasta: dacă oferta este prea bună pentru a fi adevărată…atunci, cu siguranță, nu este adevărată.

Sfaturi cum să nu iei țeapă de Black Friday

Îți propunem câteva reguli, de bun-simț, zicem noi.

  1. Stabilește-ți cu câteva zile înainte ce vrei să cumperi. Fă-ți o listă, dacă e cazul fă şi o şedinţă cu partenerul de viaţă – ne trebuie sau nu obiectul X? Ideea e să nu reacţionezi sub impulsul momentului.
  2. Fă un research în privinţa obiectelor. Întreabă un prieten. Citește în avans fișele tehnice (dacă de exemplu vrei să iei ceva electronice). Ca să nu-ți pierzi timpul să decizi atunci, pe loc.
  3. Prețul este determinant. Folosește câteva motoare de căutare pentru a face comparație între prețurile diferiților reselleri. Cum sunt bunaoară Price sau Compari. Atenție, nu toate magazinele online sunt listate acolo. Poți încerca și Istoric Prețuri.
  4. Nu încerca să parcurgi toată piaţa în căutarea preţului perfect. Nu se va putea. Nu îl vei găsi. Du-te numai la firmele/site-urile în care ai încredere.
  5. Asigură-te că ai bani pe card (dacă e de debit). În cazul celui de credit nu există problema asta. Legat de cardul de credit. Dacă există ceva suspect în procesul de cumpărare, RENUNȚĂ! Unii au ajuns să-și facă site-uri fictive doar pentru a-ți lua banii!
  6. Atenție la garanție! Poți găsi ceva la un preț mai mic, dar poate nu observi că produsul respectiv are o garanție mai mică decât în altă poarte. La fel, nu pune botul la toate „garantiile extinse”. Încearcă de la înceoput să decizi ce faci cu produsul și de ce garanție ai nevoie.
  7. Nu te duce CHIAR la cel mai mic preț. Posibil să existe vicii ascunse în procesul de cumpărare, pe care nu le descoperi a doua zi. Și nu uita, dacă prețul e prea bun să fie adevărat, atunci NU ESTE!
  8. Verifica înainte comerciantul. Dacă există feedback față de el, dacă produsele au cronică. Dacă are adresa și numere de telefon, nu numai un mail la yahoo și sediul social în Afumatii de Jos (de unde nu se poate ridica nimic). Toate astea ÎNAINTE.

OK, ai cumpărat. Ce urmează?

9. Ia în calcul şi timpul de livrare. Marile magazine din cauza volumului mare vor livra mai greoi, oricâte eforturi ar face. Dacă vrei să cumperi un cadou, ia în calcul că la trei zile după Black Friday există încă posibilitatea să fie pe drum. Deci răbdare.

10. Dacă nu merge totul bine, ai totdeauna la dispoziție PROTECTIA CONSUMATORILOR. Niște print screen-uri cu tranzacția sau condițiile tranzacției sunt utile, poate îți găsești timp să le faci. Știm, procedeul de la PC este greoi, durează o lună, dar oamenii aia se vor ocupa de cazul tău. Pentru că nu vei fi singurul ţepuit, crede-mă.

Foto: Unsplash

Ce faci când vezi deșeuri care ard?

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol