CITIRE

Cum să prelungești durata bateriei de la telefon

Cum să prelungești durata bateriei de la telefon

Odată cu apariția smartphone-urilor, mulți oameni tânjesc după autonomia oferită de telefoanele clasice. Bateria noilor dispozitive de abia rezistă o zi, iar de cele mai multe ori utilizatorii se confruntă și cu probleme care scad semnificativ nivelul acumulatorului. Iată câteva sfaturi și trucuri care te vor ajuta dacă bateria telefonului ține tot mai puțin, dar și cum poți ține acumulatorul în stare bună cât mai mult timp, conform playtech.ro.

Reîncarcare inedită

Pentru a reda viață unei baterii care se descarcă prea repede, unele persoane recomandă descărcarea completă a ei. Asta înseamnă că va trebui să forțezi deschiderea telefonului până când acesta nu mai pornește deloc, fapt ce duce la golirea completă a acumulatorului. Ulterior, dispozitivul trebuie lăsat la încărcat cel puțin două zile și aprins abia apoi. Metoda ar trebui să funcționeze cu orice tip dispozitiv, cât timp acest funcționează cu o baterie de tip litiu-ion.

sursa www.yoda.ro

Încărcare forțată

Uneori, când telefonul stă prea mult timp nefolosit, bateria se descarcă atât de tare încât oricât ai aștepta lângă priză nu o mai poți porni. La fel și în cazul în care ți-a murit bateria la mașină, poți încerca să o pornești forțat cu un cablu.

Vei avea nevoie de un cablu USB la care ești dispus să renunți. Taie-i capătul care nu are mufa USB și observă cele două fire de culori diferite (roșu e pozitiv, negru e negativ). Scoate bateria din dispozitiv și plasează cablurile corespunzătoare în dreptul semnelor de plus și minus. Trebuie doar să atingi de câteva ori bornele, nu trebuie să lași cablurile conectate, după care poți reîncărca bateria în dispozitiv.

sursa teotrandafir.com

Îngrijirea bateriei

Indicat este să nu îți lași telefonul să ajungă la 0% baterie, ci să încerci mereu să ai peste 40%. De asemenea, nu este recomandat nici să încarci smartphone-ul până la 100% de fiecare dată. Când e posibil, menține bateria încărcată între 40% și 80%. Asta înseamnă că îți vei ține smartphone-ul la încărcat câteva minute de câteva ori pe zi. Pentru ”calibrare” e recomandat să încarci telefonul până la 100% și apoi să-l aduci la 0% o dată pe lună.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.