23 iunie 2024, 20:13

Cum să-ți decorezi locuința cu cărți într-un mod inedit

Spune-mi ce citești ca să îți spun cine ești! Oricât de paradoxal ar suna, uneori o carte nu este cumpărată doar pentru a fi citită. În zilele noastre, cărțile evoluează ca o declarație decorativă pentru aspectul lor, nu pentru conținutul lor.

Unii oameni adoră să aibă cărți preferate pe rafturile din casele lor ca totemuri ale vieții lor literare. Mai mult, cărțile pot adăuga căldură și culoare într-o cameră, iar stivele pot servi drept capete sau noptiere, potrivit independent.co.uk.

Julie James, artist floral și designer de nunți din Pittsburgh, spune că arcadele de carte sunt la cerere pentru nunți și sunt deosebit de populare în rândul profesorilor englezi.

Carte cu rol nupțial

Artista susține că există numeroase metode în care o carte poate căpăta un rol nupțial. „Am agățat pagini de cărți de copaci și am așezat pagini de cărți sub flori și mușchi. Una din piesele populare este formată dintr-un stiv mic de cărți de epocă cu o lumânare sau o mică vază de flori deasupra”, menționează artista conform sursei citate anterior.

În 2012, Kassandra Utzinger, designer grafic și blogger din Vancouver, a realizat un tutorial popular în mediul online care arată cum să creezi un titlu elegant din cărți. Motivația artistei a pornita de la nevoia unei idei rapide și accesibilă de design pentru noul său apartament. „Am căutat un fel de a decora într-un mod personalizat. M-am inspirat să văd cum Banana Republic folosea cărți pentru a expune bijuterii în magazinele lor de atunci.”, spune Utzinger, potrivit sursei menținate anterior.

Artista a explorat magazine second-hand pentru a colecta cărți și le-a bătut în cuie pe placaj, lăsând paginile de sus desfăcute. Ea a fixat cu bandă izoler cele două fețe, pentru a face să pară că paginile sunt pe punctul de a se întoarce.

De-a lungul timpului, postarea lui Utzinger a fost repostată de mai multe ori sub forma unor alte versiuni ale ideii sale. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol