5 septembrie 2023, 7:24

Cum va fi vremea în luna mai. Prognoza meteo

Nu chiar atât de cald pe cât am spera, apoi temperaturile se stabilizează.

​Meteorologii anunţă temperaturi medii mai coborâte decât cele normale în prima jumătate a lunii mai, mai ales în regiunile extracarpatice, şi temperaturi apropaite de cele specifice perioadei în cea de a doua jumătate a lunii.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Precipitațiile vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Săptămâna 08.05.2023 – 15.05.2023

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Săptămâna 15.05.2023 – 22.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

 

Săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, nordvestice, centrale şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

sursă: HotNews


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol