23 octombrie 2021, 23:46

Cum va petrece Klaus Iohannis Paștele: Măsurile trebuie respectate cu stricteţe în continuare

Preşedintele Klaus Iohannis susține că România nu este în faza de a relaxa restricțiile împotriva răspândirii coronavirusului, ci trebuie respectate cu stricteţe.

Vremea este frumoasă, auzim la ştiri că sunt unele ţări unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe faţă: noi, în România, nu suntem în această fază; la noi, în România, din păcate, numărul de cazuri creşte, numărul de persoane care sunt tratate în urgenţe creşte şi chiar dacă ne dorim cu toţii să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. (…) Depinde de noi cât mai durează până putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor, fiindcă această infecţie, acest virus merge de la om la om. Dacă respectăm, aş spune chiar cu sfinţenie, regulile impuse de autorităţi – să nu ne întâlnim cu autorităţi, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieşim din casă numai atunci când trebuie -, atunci cu siguranţă vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viaţa.

Dacă în schimb ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, dacă credem că nu mai este atât de grav, atunci dragii mei vă spun că putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile şi nimeni nu îşi doreşte aşa ceva. Deci, repet, măsurile trebuie respectate cu stricteţe în continuare pentru a ajunge şi noi la momentul potrivit în situaţia să relaxăm unele dintre aceste măsuri”, a declarat Iohannis, conform news.ro.

Șeful statului a anunțat și ce va face de Paște, îndemnându-i pe români să-i urmeze exemplul.

Avem în continuare două sărbători pascale. Acum, duminică, este Învierea Domnului pentru creştinii catolici, evanghelici, unitarieni, iar în cealaltă duminică pentru creştinii ortodocşi, pentru greco-catolici, pentru alţii. Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum duminică şi pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi numai noi doi, nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. Asta mă aştept, dragi români să faceţi cu toţii. Este greu ne cade greu, de obicei de Paşte ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieşim afară, de data aceasta nu se poate. Este foarte foarte important să respectăm şi acum de Sfintele Sărbători regulile impuse de autorităţi fiindcă dacă acum scăpăm din mână aceasta epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav şi să fie grav pentru foarte multă lume.”, a mai spus acesta.

sursa foto: presidency.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.