18 noiembrie 2023, 23:51

Cvartetul finlandez BÅLDER în stagiunea camerală a Filarmonicii „ George Enescu”

Sâmbătă, 18 iunie, la ora 19.00, Sala Studio a Ateneului Român va fi locul de desfășurare al recitalului susținut de cvartetul finlandez BÅLDER, ansamblu căruia i se va alătura pianistul român MIHAI DIACONESCU.

Realizat cu sprijinul Fundației culturale a Finlandei, recitalul cuprinde lucrări compuse în ultimele decenii și este dedicat victimelor pandemiei COVID 19.

Lucrări brute și imprevizibile

„În ultimii ani internetul, lucrurile efemere și zgomotul au preluat controlul asupra tuturor. Vom invita ascultătorii noștri să-și îndepărteze ochii și urechile de la smartphone-uri și să vină cu noi într-o călătorie din care vor recunoaște locul preeminent pe care îl deține arta în lumea noastră – nu doar în lumea culturii sau în istoria omenirii, dar și în viața de zi cu zi a omului obișnuit.   Recitalul din 18 iunie face parte dintr-un turneu memorial, care aduce un omagiu celor ce au luptat constant împotriva Covid-19 și în același timp de a oferă ascultătorilor posibilitatea de a regăsi în muzică amintiri despre cei dragi. Programul este bazat pe contrastul între întuneric și lumină. Am selectat lucrări brute și imprevizibile, care se implică extatic în meditații intense, cufundate în mod persistent în tăcere, dar întrerupte de erupții bruște de fortissimo și culminații cu motive dramatice. Oricine entuziasmat de aspectele mai înflăcărate a muzicii lui Bartok, Sibelius și Enescu vor îndrăgi acest concert.”, declară violistul Vadim Grumeza, membru al cvartetului BÅLDER

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol