26 februarie 2020, 3:01

Dacă Trump și Putin o atacă, Trudeau o laudă. Greta Thunberg participă la proteste climatice organizate în Canada

Greta Thunberg, activista suedeză care a atras atenția întregii lumi după discursul susținut la ONU, se îndreaptă spre Vancouver. Conform unui mesaj transmis pe Twitter, activista va participa la un protest organizat de tinerii ecologiști canadieni din West Coast vineri dimineață. Dacă Putin și Trump au atacat-o pe adolescentă, premierul Canadei susține acțiunile ecologistei.

De ce este așteptată Greta Thunberg în Vancouver

Greta Thunberg este o suedeză care inspiră activiștii de mediu din întreaga lume. Anul trecut, adolescenta a lipsit de la școală și a organizat un protest în fața parlamentului suedez. Dacă la început a fost singură în fața autorităților, ecologista a devenit foarte rapid urmată de tinerii îngrijorați de efectele încălzirii globale. Grupul de tineri Sustainabiliteens a organizat proteste similare la Vancouver și speră că sprijinul Gretei Thunberg va contribui la atragerea atenției autorităților, transmite Global News.

Justin Trudeau și Greta Thunberg. Sursă foto: Press From

Premierul Canadei, laude la adresa Gretei Thunberg

Dacă Trump și Putin au atacat-o pe Greta Thunberg, Justin Trudeau sprijină acțiunile inițiate de ecologista adolescentă. În cadrul unei întâlniri avute cu politicianul canadian, Thunberg i-a transmis acestuia că nu face suficient în lupta împotriva schimbărilor climatice, conform CBC. Premierul Canadei a declarat că Thunberg și alți tineri activiști solicită liderilor mondiali să facă mai mult în lupta împotriva schimbărilor climatice și că el este dispus să-i asculte. „Ea este vocea unei generații!”, a spus politicianul canadian despre ecologista suedeză, potrivit MSN. Recent, Trudeau a fost reconfirmat în postul de premier al Canadei.

Diana Negoiță

Diana Negoiță

Tinerii din România, inspirați de Greta Thunberg

Inspirată de acțiunile Gretei Thunberg, Diana Negoiță, activistă de mediu din București, a pus bazele mișcării Vineri pentru Viitor în România. Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, tânăra a explicat care sunt obiectivele organizației. „Mișcarea are ca scop responsabilizarea factorilor de decizie, cu precădere a politicienilor să ia atitudine și acțiune pentru a remedia împreună problema accelerării exagerate a încălzirii globale. În România, ca în celelalte țări urmărim declararea stării de urgență climatică. Deoarece atunci mediul devine o prioritate în stat, deciziile executive sunt luate în funcție de acest criteriu: cât impactează mediul acțiunea respectivă.”, spune Diana.

Sursă fotografii cover foto: Vancouver is Awesome, Press From, Grist


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.