28 mai 2023, 16:59

Dan Chișu a anunțat: revine “Noaptea devoratorilor de Publicitate”

Dan Chișu, producătorul evenimentului, a anunțat revenirea în 2023 a unuia dintre cele mai cunoscute evenimente cinematografice din România – “Noaptea devoratorilor de Publicitate”.

Deocamdată nu se știe cu precizie data la care va avea loc evenimentul, se pare că intenția organizatorilor este să îl facă în septembrie.

Puțină istorie

„Noaptea devoratorilor de publicitate” este deja consacrată în România reușind să îi convingă de fiecare dată pe participanți de atmosfera incendiară în care se îmbină perfect buna dispoziție, creativitatea și pasiunea pentru publicitate. Spectacolul imaginat de Boursicot a fost prezent în România, pentru prima dată, în 1995.

Jean-Marie Boursicot, cinefil înrăit încă de la vârsta de 3 ani, a imaginat conceptul „Nopții devoratorilor de publicitate”, pe vremea când bătea cinematografele din Marseille. Înregistrat în Cartea Recordurilor pentru colecția sa mamut de filme publicitare, 700.000 la număr, care se îmbogățește anual cu 10.000-20.000 de clipuri, Boursicot și-a văzut visul cu ochii în 1981, la Kinopanorama.

Peste numai trei ani, „Noaptea devoratorilor de publicitate” începea să cucerească Franța, Europa și, mai apoi, întregul glob. În fiecare an, peste 40 de țări se bucură de maratonul creațiilor publicitare, iar „Noaptea devoratorilor de publicitate” se întinde de la Vladivostok la New York, trecând prin Praga, Singapore, Insulele Mauritius, Panama, Sydney sau Hong Kong.

Iată și o mostră din ce poți vedea în “Noaptea devoratorilor de Publicitate”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol