28 septembrie 2020, 15:57

Darius Vâlcov l-a înfățișat pe Iohannis în chip de Hitler. Reacția Institutului Elie Wiesel

După ce duminică Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, l-a asemnanat pe președintele Klaus Iohannis cu Adolf Hitler, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” a reacționat pe pagina de Facebook, exprimându-și îngrijorările față de astfel de manifestări și a atras totodată atenția asupra faptului că „Astfel de postari, facute de catre un demnitar al statului pot atrage dupa sine si incuraja totodata derapaje grave”.

Amintim ca Darius Valcov a avut duminica doua postari controversate. In prima a publicat fisa medicala a unui cetatean roman, participant la protestele #rezist. Secretul medical este protejat de legea 46/2003, precum si de Constitutie.

CItește și:EXCLUSIV Publicarea fișei medicale a protestatarului. Avocatul Vlad Soare explică ce riscă Darius Vâlcov

Intr-un mesaj ulterior acelasi Darius Valcov se plangea ca prima postre i-a fost stearsa si a atasat un clip video cu imagini care sugereaza ca #rezist si Forumul Democrat al Germanilor din Romania sunt organizatii naziste. In montaj apare si o fotografie cu presedintele Iohannis, pe care il aseamana cu Hitler.

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ‘Elie Wiesel’ a luat la cunostinta, cu maxima ingrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Valcov, l-a facut pe pagina sa de Facebook prin care il infatiseaza pe presedintele Klaus Iohannis in chip de Adolf Hitler folosind in postare si alte elemente specifice nazismului.

Astfel de postari, facute de catre un demnitar al statului pot atrage dupa sine si incuraja totodata derapaje grave.

Reamintim ca promovarea, in spatiul public, a unor simboluri fasciste, legioare sau naziste intra sub incidenta Legii nr. 217/2015, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii”, se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a institutului.

Ca urmare a acestor acțiuni, mai multe persoane publice i-au  cerut lui Darius Vâlcov demisia din functiile pe care le ocupa in Guvern. Chiar si membri ai partidului sau s-au delimitat de el, considerand actiunile sale atat ilegale, cat si imorale, informează ziare.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.