20 ianuarie 2022, 9:55

Dave Gahan (Depeche Mode) a lansat albumul „Imposter”. Cover-uri după Elvis, Bob Dylan, Nat King Cole. Îl ascultăm? (AUDIO)

Dacă vă era dor de cei de la Depeche Mode…mai aveți de așteptat. Avem însă un album nou-nouț, de cover-uri, semnat de Dave Gahan, solistul trupei.

„Imposter” cuprinde versiuni ale unor celebre compoziţii Elmore James, Bob Dylan şi PJ Harvey.

Este al treilea album al lui Gahan împreună cu Soulsavers, grup condus de multi-instrumentistul Rich Machin. Pe de altă parte, „Imposter” este al cincilea material de studio solo al liderului Depeche Mode, iar pentru Soulsavers este al şaptelea.

Gahan spune că a fost abordat inițial pentru a înregistra un album de cover-uri în urmă cu aproape două decenii, dar a refuzat. „În primul rând nu am avut încredere”, spune el. „Iar când am fost abordat să o fac, a fost de genul, <<vom alege niște  melodii pentru tine și vom selecta niște muzicieni grozavi.>>  Problema e că trebuie să empatizez, să  am o relație cu oamenii din cameră când fac muzica.”

„Imposter” a fost înregistrat în Malibu (California), în toamna anului 2019, live.

Colecţia de cântece alese, eclectică, are în centru atât vocea lui Gahan, cât şi chitara, pianul şi backing vocals în stil gospel.

Când ascult vocile şi piesele altor persoane, mai degrabă modul în care ei cântă şi interpretarea acelor cuvinte, mă simt ca acasă. Mă identific cu acel lucru şi îmi oferă o senzaţie de linişte mai mult decât orice altceva. Nu e nici un artist pe acest disc care să nu mă fi mişcat. Ştiu că noi am realizat ceva special şi sper că şi alţi oameni simt asta şi vor merge cu noi în aceeaşi excursie, în special oamenii care iubesc muzica şi o fac de ani buni.

Iată cum arată tracklist-ul lui „Imposter”:

 1. The Dark End Of The Street
 2. Strange Religion
 3. Lilac Wine
 4. I Held My Baby Last Night
 5. A Man Needs A Maid
 6. Metal Heart
 7. Shut Me Down
 8. Where My Love Lies Asleep
 9. Smile
 10. The Desperate Kingdom Of Love
 11. Not Dark Yet
 12. Always On My Mind

Și iată și câteva dintre piesele albumului


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.