30 mai 2023, 17:10

De azi, pisicile fără stăpân pot fi sterilizate gratuit în București

Primăria Capitalei începe o campanie de sterilizare gratuită a pisicilor fără stăpân.

O clinică veterinară mobilă va ajunge în fiecare sector din București.

Este vorba despre un proiect votat de cetățeni și declarat câștigător în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, având un buget de 500.000 lei (TVA inclus).

În cadrul acestei campanii pot fi sterilizate doar pisicile de pe stradă, deoarece așa a fost conceput proiectul cetățenilor.

Această campanie se derulează în colaborare cu clinica veterinară Sache Vet Clinic, care își va muta poziția pentru a acoperi toate sectoarele.

Prima locație a clinicii veterinare mobile va fi în Sectorul 2, în Parcul Circului, lângă Circul Metropolitan Bucureşti, în perioada 20-23 octombrie 2022 și 27-30 octombrie 2022, anunţă pe Facebook ASPA Bucureşti.

Pisicile vor putea fi aduse la sterilizat în intervalul orar 10:00-15:00, în baza unei programări la numărul 0751.596.199, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Persoanele care vor aduce pisicile la sterilizat vor fi contactate ulterior de clinică pentru a le prelua după sterilizare și a le repune în teritoriu.

Pisicile vor fi capturate de personalul clinicii veterinare, dar și de orice cetățean care dorește să contribuie la prevenirea înmulțirii necontrolate a acestora, precizează ASPA.

Întrucât pisicile care vor fi sterilizate sunt de pe stradă, operațiile de sterilizare se pot derula doar în condiții meteo de siguranță pentru animale. Astfel, anul acesta campania va funcționa atât timp cât vremea va permite. Pe timpul iernii nu se vor realiza sterilizări, acestea urmând a fi reluate la primăvară.

Vârsta minimă pentru sterilizare:

  • Femele: 6 luni,
  • Masculi: 10 luni.

Animalul nu trebuie hrănit înainte de operația de sterilizare, mai subliniază ASPA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol