5 decembrie 2023, 17:05

De ce a ajuns Narcos cel mai îndrăgit serial în spațiul online românesc?

Este aproape imposibil să intri pe Facebook, Instagram sau oricare altă rețea de socializare și să navighezi printre postări fără să ai cel puțin o imagine sau video cu serialul Narcos. Cu toate că serialul a apărut din 2015, românii au început să-l urmărească mai târziu, în număr tot mai mare în ultima perioadă, iar popularitatea unei serii este ușor de observat acum în era social media.

Dacă aveai senzația că doar Game of Thrones a împânzit internetul, Narcos îți va dovedi altceva

Cu toții am trecut prin isteria Game of Thrones (GoT), serial care a împărțit internetul în două tabere, cei care nu s-au uitat, dar sunt hateri și cei pentru care GoT a devenit centrul universului. Nu înțelegeți greșit, și noi ne uităm la acest serial. Ei bine, cel puțin în ultimile două luni Facebook-ul a fost plin de postări sau reclame la serialul de la Netflix, Narcos, care deja în ultima săptămână s-au dublat. Ce s-a întâmplat? Cum a reușit într-un timp scurt, de două luni, să devină atât de viral pe net?

Povestea în jurul căreia se învârte acțiunea este cea a traficanților de droguri și a clipelor pline de suspans pe care le trăiesc în fuga lor de poliție și de americanii de la DEA (Departamentul de Combatere al Drogurilor). Întotdeauna poveștile despre infractorii care au pornit de jos și duc o viață plină de riscuri îi va încânta pe cei care vizionează și ce-i drept e foarte greu să nu-l îndrăgești pe Pablo Escobar din Narcos. Aici, cel care își merită laudele este Wagner Moura, actorul brazilian care a reușit să-l întruchipeze pe cel mai mare traficant de cocaină din istoria Columbiei într-un mod absolut spectacular. Carisma lui Moura a ajutat la construirea unui personaj complex, care cu siguranță va rămâne drept unul dintre cele mai bune personaje interpretate vreodată într-un serial.

Însă, faptul că îndrăgim un serial care prezintă o serie lungă de ilegalități, de la violuri, crime, la trafic de droguri și bătăi, spune multe și despre noi, ca spectatori. Povestea infractorilor care nu se tem de nimic, romanțată pentru a se potrivi în format de serie pentru televiziuni ne arată cum de fapt suntem dependenți, măcar ca voyeuri de subiectele tabu dintr-o societate.

Trei sezoane lansate, mai urmează și al patrulea?

Până acum s-au lansat trei sezoane din Narcos, primele două având în centru cartelul din Medellin condus de Escobar, iar cel de-al treilea sezon își mută atenția pe cartelul rival, cel din Cali. Dacă nu ai urmărit până acum nici un episod, îți recomandăm să o faci și să iei puțin parte la lumea traficanților din America Latină. Pentru a nu risca să fim „spoileri„, nu o vom dezbate aici acțiunea serialului.

Din păcate, serialul a devenit popular și în urma unei tragedii ce a avut loc. Dat fiind că serialul este inspirat din fapte reale și subiectul este unul destul de sensibil, dar și riscant, apariția unor fapte nefericite sunt iminente. În căutarea unor noi locații de filmare din Mexic, un asistent de producție a fost ucis de un grup de traficanți de acolo, în urmă cu mai puțin de o lună.  Carlos Munow a fost împușcat în mașina sa în Temascalapa, una dintre cele mai periculoase zone din Mexic, iar în urma acestui episod, unul dintre personajele principale, Pedro Pascal (ce joacă rolul lui Javier Peña) a declarat că până când siguranța cast-ului și a echipei de producție nu va fi o certitudine, un nou sezon înseamnă un risc prea mare. Așadar, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Narcos pe viitor.

Cele mai amuzante meme-uri din spațiul online românesc

Pentru a nu încheia într-o notă tragică acest articol, în cele ce urmează vă prezentăm cele mai amuzante meme-uri care au devenit virale. Isteria ce s-a creat în urma serialului este accentuată de aceste imagini haioase care strâng zeci de like-uri în mediul online, atât la nivel internațional, cât și local. Probabil una dintre cele mai amuzante glume pe tema Narcos este cea legată de învățarea limbii spaniolă, seria fiind una bilingvă, un internaut zicând că acum înțelege „de ce bunica lui a reușit să învețe limba spaniolă din telenovele„.

Meme-urile de mai jos surprind cele mai potrivite momente din Narcos, adaptate la realitatea românească.

Sursă imagine: 9gag.com

Sursă imagine: Florin Pantelimon – Facebook.com/Utopia Group

Sursă imagine: Oliver Robert – Facebook.com/Utopia Group

Sursă imagine: Andrei Bucin – Facebook.com/Utopia Group

Sursă imagine: Vlad Petrescu – Facebook.com/Utopia Group

[Sursă imagine cover: wallup.net]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol