25 aprilie 2024, 13:08

De ce caise? Pentru că-s bombe cu vitamine și minerale

Cărnoasele și parfumatele caise au, potrivit mai multe studii efectuate de cercetători, numeroase vitamine şi minerale, nutrienţi importanţi pentru organsim. Caisele conțin vitamina A, C, K, E și niacină în cantități semnificative, dar și potasiu, cupru, magneziu și fosfor. Mai conțin și alte vitamine esențiale în cantități mai mici (aproximativ 5% din necesarul zilnic), potrivit USDA Național Nutrient Database.
Conform cercetărilor, caisele sunt bogate în fibre și, prin urmare, ajută mișcările intestinale. Fibrele stimulează sucurile gastrice și digestive care ajută la absorbția nutrienților și defalcarea alimentelor. În plus, acestea activează mișcarea peristaltică a tractului digestiv, fiind recomandate persoanelor care suferă în mod constant de constipație.
Caisele au aproape toate mineralele necesare creșterii oaselor, cum ar fi calciu, fosfor, mangan, fier și cupru.
Prin urmare, consumul caiselor poate asigura creșterea și dezvoltarea sănătoasă a oaselor, precum și prevenirea diferitelor condiții legate de vârstă, inclusiv osteoporoză.

Sursa: Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”/Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol