21 ianuarie 2023, 23:41

De ce Olanda vrea să interzică deţinerea de câini cu bot scurt şi de pisici cu urechi pliate

Guvernul olandez a anunțat vineri că vrea să interzică deținerea de animale de companie modificate genetic. Măsura vizează în special câinii cu bot scurt. Aceste caracteristici fizice, care îi fac pe mulți să adore acest gen de animale de companie, ar provoca, de fapt, suferință animalului, relatează TF1info.fr.

Lista cu animalele de companie vizate de interdicţia Guvernului olandez urmează să fie stabilită. O listă a caracteristicilor fizice despre care se poate stabili în mod obiectiv că ar cauza suferinţe permanente este studiată în această perioadă. Animalele modificate genetic prezintă caracteristici obţinute în urma unei mutaţii genetice – care sunt pe placul multor persoane -, dar care provoacă în special probleme respiratorii şi artrită.

„Stăpânii lor sunt animaţi de cele mai bune intenţii, dar ignoră adeseori povestea sumbră” a acestor animale şi suferinţa lor din cauza acestor caracteristici, precizează comunicatul publicat de Ministerul olandez al Agriculturii.

„Câinii cu botul prea scurt suferă, de exemplu, în mod constant din cauza unei respiraţii deficitare”, se afirmă în acelaşi comunicat.

Potrivit unor studii recente, aceste probleme respiratorii vizează mai multe animale de companie, precum buldogul francez şi cel englez.

Din iunie 2014, creşterea animalelor de companie care sunt afectate din cauza aspectului lor fizic a fost interzisă în Ţările de Jos. Din martie 2019, există şi reguli clare privind creşterea câinilor cu bot scurt: câinii al căror bot este mai mic decât jumătate din craniul lor nu mai pot fi crescuţi în această ţară. Însă există în continuare un comerţ ilegal cu astfel de animale.

CITIȚI ȘI:

Top 5 câini de buzunar. Cum arată și ce trebuie să știi despre cei mai adorabili cățeluși


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol