27 februarie 2024, 8:29

Top 5 câini de buzunar. Cum arată și ce trebuie să știi despre cei mai adorabili cățeluși

Câinii de buzunar sunt preferați de cei care își doresc un animal de companie dar nu dispun de un spațiu foarte mare în locuință. Avantajul acestora este că pot fi transportaţi uşor și se adaptează uşor traiului într-un apartament mic.

Dacă cauți un cățel de talie mică, te putem ajuta cu un top 5:

1.Chihuahua

Câștigă pe departe titlul de cea mai mica rasă din lume. Cântărind mai puțin de 2.5 kg și cu o înălțime  de 15-20 cm, este cunoscut pentru blana sa moale și lucioasă. De regulă se ataşează de o singură persoană şi devin extem de protectori, chiar geloşi, astfel că viaţa alături de un astfel de câine într-o familie cu copii este o adevărată provocare. Cu răbdare şi dresaj, se pot adapta şi unor astfel de condiţii. Detestă să fie lăsaţi singuri, fiind recunoscuţi pentru lătratul gălăgios şi anxietatea de care dau dovadă în acele momente, prezintă adevarul.ro.

sursa foto: dogsmonthly.co.uk

2. Russkiy Toy Terrier

Supranumit și jucăria rusească nu cântăreşte mai mult de 3 kilograme.A fost recunoscut ca rasă de către Federaţia Chinologică Internaţională abia în 2006. Se regăseşte în două variante: una cu păr scurt, strălucitor, şi o alta cu păr lung, mătăsos. În ciuda dimensiunii sale, acest câine este curajos, ocrotitor şi atent. Se adaptează uşor vieţii în familie, este jucăuş şi prietenos cu copiii.

sursa foto: flickr.com

sursa foto: pets4homes.co.uk

3.  Pomeranian

Niște lei trași la apă. Au personalități uriașe și sunt foarte energici, măsurând cel mult 30 cm şi cântărind între 1 şi 3 kg. Blana deasă şi lungă, care necesită periere zilnică, este elementul său definitoriu, în culori ce variază de la alb, negru şi maro, la portocaliu şi crem ori combinaţii ale acestora. Sunt câini inteligenţi, ce pot fi dresaţi uşor. Pentru că nu îi place să schimbe mediul în care s-a obişnuit, Pomeranianul latră excesiv ori devine agresiv cu alţi câini când este pus în astfel de situaţii.

sursa foto: teacupdoglovers.com

4. Griffonul de Bruxelles

Există două variante ale rasei: cu blana aspră sau moale. Aceștia măsoară la maturitate 18-20 cm şi cântăresc 2-5 kg. Câinii din această rasă ţin să se ataşeze de un singur stăpân şi nu le prea place să stea în preajma copiilor. Se înţeleg foarte bine cu alte animale din casă şi pot deveni un animal de companie excelent. Sunt încăpăţânaţi, dar extrem de inteligenţi, prin urmare pot fi dresaţi uşor dacă aveţi răbdare şi perseverenţă.

sursa foto: pets4homes.co.uk

5. Papillon

Este un animal foarte prietenos cu copiii şi suportă cu uşurinţă chiar şi pisicile. Nu măsoară mai mult de 28 cm şi are o greutate de maxim 5 kg în cazul masculilor. Foarte energici şi inteligenţi, sunt mereu dornici să înveţe lucruri noi şi să facă plimbări lungi.

sursa foto: zooroyal.de

sursa foto: teacupdoglovers.com 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE