23 iunie 2024, 13:12

De la Berlin, la București. Violoncelista Sofia Blându

Sofia Blându este un muzician excepțional cu o activitate deosebit de bogată, în mai multe direcții. Formată la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti”, clasa prof. Mircea Marian și la Universitatea Națională de Muzica București, clasa prof. univ. dr. Marin Cazacu, din 1923 Sofia Blându e fost admisă in cadrul studiilor de licență la Universität der Künste din Berlin, clasa prof. Konstantin Heidrich.

21.05 2

În 1922, violoncelista din România a devenit ambasador oficial al  Institutului Academie Musicale de Villecroze, Franța. Din 2018, Sofia Blandu a fost, cinci ani la rând,  bursier in cadrul SoNoRo Interferențe, unde a avut ocazia să studieze și să apară pe scenă alături de profesorii: Diana Ketler, Razvan Popovici, Mihaela Martin, Justus Grimm, Frans Helmerson.

Activitatea concertistică a făcut-o cunoscută în România, Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Germania…

Sunt tot atâtea argumente pentru ca recitalul pe care îl va susține alături de excepționalul pianist Cătălin Răducanu marți, 21 mai, în cadrul Stagiunii de marți seara să se constituie ca o invitație pentru cei interesați de parcursul celor mai buni tineri muzicieni români, astăzi în curs de afirmare internațională.

21.05 1

Marți, 21 mai, ora 19, Ateneul Român, Sala mică
Recital cameral

SOFIA BLÂNDU – violoncel
CĂTĂLIN RĂDUCANU – pian

Program
Robert Schumann – Adagio şi Allegro, op.70
Claude Debussy – Sonata în re minor pentru violoncel și pian
Serghei Rahmaninov – Sonata în sol minor pentru violoncel și pian, op. 19

Coproducător Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.
Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.
Biroul de presă al Filarmonicii „George Enescu”
Tel. +40213146711
www.fge.org.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol