23 septembrie 2023, 17:35

De la „groaznică și nedreaptă”, la „foarte profesionistă”. Cum o vede Trump pe moderatoarea dezbaterii prezidențiale de joi

Preşedintele american, republicanul Donald Trump, şi contracandidatul său democrat Joe Biden s-au confruntat, joi seară, în dezbaterea finală – ultimul duel înaintea alegerilor ce vor avea loc pe 3 noiembrie.
Moderatoarea dezbaterii prezidențiale din SUA a fost jurnalista NBC News, Krieten Welker.
Deși în trecut Donald Trump o numise „groaznică şi nedreaptă”, aceasta a devenit „foarte profesionistă”, din punct de vedere al președintelui SUA.
„Apropo, respect mult forma în care gestionaţi asta (dezbaterea – n.r.), trebuie s-o spun”, i-a transmis Trump lui Kristen Welker în mijlocul dezbaterii cu contracandidatul său democrat Joe Biden, care a avut loc în Nashville, statul Tennessee, potrivit adevarul.ro.
Jurnalista Kristen Welker este a doua femeie de culoare din istoria SUA care moderează o dezbatere prezidenţială, după Carole Simpson, care a făcut acest lucru în 1992. Aceasta este corespondentă NBC News la Casa Albă din 2011.

Ce spun casele de pariuri despre șansele candidaților

Şansele ca preşedintele american Donald Trump să fie reales în noiembrie au crescut uşor la casele de pariuri online în urma dezbaterii finale de joi, transmite vineri Reuters.

Pariorii pe platforma britanică Smarkets îi dau candidatului democrat Joe Biden 66% şanse să câştige scrutinul de la 3 noiembrie, în scădere faţă de 68% înaintea dezbaterii.

În schimb, şansele lui Trump au crescut de la 32% la 34%.

Acelaşi nivel a fost atins de Trump şi pe Betfair, care a transmis că au fost pariate peste 9 milioane de lire sterline (12 milioane de dolari) pe alegerile prezidenţiale americane în ultimele 24 de ore.

Cotele celor doi candidaţi s-au apropiat începând de la mijlocul lunii, însă tendinţele pariurilor pe site-urile de profil prezic în continuare victoria lui Biden.

Fostul vicepreşedinte democrat are un avans substanţial în sondajele de opinie naţionale, deşi competiţia este mai strânsă în statele-cheie unde este probabil să se decidă rezultatul final.

Sursă foto: nydailynews.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol