29 august 2023, 6:57

De la insomnie la anemie, beneficiile nebănuite ale salatei verzi

Salata verde este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze din care se prepară salatele. Puțini știu însă că ea ajută la tratarea constipației.

Nivelul ridicat de celuloză din salata verde ajută la îmbunătățirea peristaltismului intestinal. Salata verde poate fi folosită cu succes pentru vindecarea constipației și a altor tulburări gastrointestinale.

Adăugați peste salata verde suc de lămâie, de mentă și miere de albine pentru tratarea dispepsiei, stării de greață, vărsăturilor, indigestiei, icterului și a hemoroizilor, scrie Ziua de Cluj.

Ameliorează insomnia și durerile de cap

Salata verde conține o substanță numită lectucarium care are capacitatea de a induce somnul, de aceea, poate fi folosită pentru tratarea insomniilor.

Un amestec de salată verde și ulei de trandafiri aplicat pe frunte și la tâmple stimuleaza somnul persoanelor care suferă de insomnie și ameliorează durerile de cap.

Ameliorează tulburările sexuale

Sucul de salata verde este util în tratarea mai multor tipuri de tulburări sexuale, crește nivelul fertilității și numărul spermatozoizilor.

Consumul de suc proaspăt de salată îmbunătățește disfuncția erectilă și ejacularea precoce la bărbați. De asemenea, stimulează pasiunea sexuală.

Vechii egipteni cunoșteau salata acum 6.000 de ani. Apreciau calitățile hipnotice ale acesteia și erau convinși că mărește virilitatea și potența bărbaților.

Ajută la tratarea anemiei

Salata verde conține cantități mari de fier și consumul acesteia ajută la creșterea valorilor hemoglobinei din sânge. Este folosită ca tonic excelent pentru persoanele care suferă de anemie. Absorbția fierului din salata verde este mai mare decât cea din suplimentele care conțin fier.

Benefică în timpul sarcinii

Salata verde conține acid folic care ajută la prevenirea anemiei din timpul sarcinii. Salata verde se presupune că previne avortul și influențează secreția și eliberarea de progesteron, responsabil pentru lactație, la mamele care alăptează.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol