16 iunie 2024, 22:35

De săptămâna viitoare, vremea se schimbă radical

Vremea de primăvară va continua să fie prezentă pe parcursul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor. Însă, de săptămâna viitoare, valorile termice vor scădea şi ajung la cele apropiate de normalul calendaristic.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în aproape întreg intervalul de prognoză. Acest lucru reiese din datele publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 1 – 14 ianuarie 2024.

În Transilvania, în prima jumătate a intervalului de prognoză, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice perioadei.

Mediile maximelor vor oscila între 6 şi 9 grade. În timp ce minimele se vor încadra între -2 şi 3 grade. După acest episod, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme. Cu medii ale valorilor diurne în general de la -3 grade la 1 grad. Și ale celor nocturne între -10 şi -5 grade. Precipitaţii se vor semnala, cu probabilitate mai mare, în intervalul 4 – 11 ianuarie.

La munte, în prima parte a intervalului analizat, valorile termice vor fi în continuare peste normele perioadei, iar maximele vor fi cuprinse între 1 grad şi 4 grade, în timp ce valorile nocturne vor oscila între -4 grade şi -1 grad. De săptămâna viitoare, temperatura aerului va fi în scădere şi va ajunge la valori apropiate de data din calendar, cu medii ale valorilor diurne în general între -8 şi -3 grade şi ale celor nocturne de la -14 la -8 grade. Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 4 – 10 ianuarie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol