4 martie 2024, 23:51

De sezon! O postare pe Facebook i-a costat tot ce aveau în casă

O familie din localitatea britanică Walsall căuta o firmă care să se ocupe de transportul mobilei. Beck a avut neinspirația să caute astfel de firme pe Facebook. A și găsit una ieftină la contul unui anume Lee Green.

A sunat la numărul indicat și a rămas uimită de profesionalismul și oferta făcută de aceștia. A obținut imediat o programare. Au și venit angajații firmei, iar în 45 de minute toată mobila, hainele, albumele foto, inelul de logodnă și alte obiecte de valoare erau încărcate într-un camion.

Cei doi s-au deplasat în noul imobil pentru a aștepta sosirea camionului. Conform The Mirror, trecuse deja o oră, când au început să își facă griji. Camionul nu ajunsese la destinație și nimeni nu le mai răspundea la telefon.

Șoferul îi rugase la plecare să aibă răbdare, fiindcă au mai multe transporturi de efectuat în acea zi. Mark a anunțat poliția, iar confirmarea a venit prompt: ”Nu există niciun Lee Green în regiune și nici o firmă pe numele acestuia”.

Și-au dat seama că totul a fost o escrocherie, dar era prea târziu. Pagubele se ridicau la peste 10.000 de lire sterline. Mai enervant este că au și plătit, ca să li se fure totul din casă.

Aflând de acest caz, locuitorii din oraș au organizat acțiuni caritabile. Pentru a sprijini tânăra familie, inițial s-au strâns peste 3000 de lire sterline, din care au cumpărat mobilă, un frigider și haine pentru bebelușul lor.

În final, s-au adăugat alte 4000 de lire sterline, care au ajutat tânăra familie să depășească momentul dificil. “A fost o lovitură dură, dar măcar am avut și puțină șansă”, a declarat Mark. “Le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat. Ne-au redat încrederea în umanitate după experiența traumatizantă prin care am trecut”, a adăugat Becky.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol