7 iunie 2020, 5:37

Decolarea și aterizarea avioanelor de la Otopeni sunt în grija celor mai simpatici angajați: câinii

Cei mai simpatici angajați ai aeroportului Otopeni sunt acum cunoscuți de public. Când auzi de câini angajați ai aeroportului, te gândești cu siguranță la cei care sunt antrenați special să adulmece bombe sau droguri. Eu una nu m-aș fi gândit că prietenii noștri patrupezi pot ajuta și în alte moduri într-un astfel de spațiu.

Cel mai probabil, cu toții am auzit destul de multe despre ceea ce pot face câinii, cum ar fi să aibă grijă de copii, de persoanele cu deficiențe de vedere sau auz, să se întoarcă la stăpân dacă s-a pierdut și multe altele mai spectaculoase. Dragostea pură a cățeilor este mult discutată de toți iubitorii de animale, spunându-se că lumea ar fi un loc mai bun, dacă toți oameni ar iubi necondiționat, aşa cum o fac câinii. 

Teo Postelnicu, unul dintre angajații aeroportului Henri Coandă a publicat pe pagina personală de Facebook, o serie de poze cu colegii lui, după cum îi numește chiar el. Activitatea principală a câinilor din rasa Border Collie este cea de a asigura decolarea și aterizarea avioanelor, îndepărtând păsările din zona aeroportului. Iar pentru cei mai cârcotași dintre noi, e o șansă pe care cei de la Otopeni o dau patrupezilor de a face ceva util, cu toate că au și dispozitive electronice, electrice sau mecanice menite să înlăture păsările. Însă, ar fi acestea la fel de simpatice precum cățeii?

Cei 10 pufoși lucrează în ture, de la 5 dimineața, până la miezul nopții, iar între decolări și aterizări se joacă și aleargă prin iarbă. Și pentru că sunt angajați cu acte în regulă, au chiar și legitimații de serviciu pentru acces, cu poză și nume. Iar ei par tare fericiți!

[Sursă imagine: Facebook.com/theodor.postelnicu]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.