CITIRE

Decorează-ți casa mai devreme și vei fi mai ferici...

Decorează-ți casa mai devreme și vei fi mai fericit

Sărbatoarea Crăciunului semnifică un prilej de bucurie pentru majoritatea dintre noi, fie că ne gândim la preparatele savuroase sau la revederea cu cei dragi. Fiecare detaliu din această zi trebuie să fie bine pus la punct.

În timp ce ascultarea colindelor în perioada dinaintea Sărbătorilor de iarnă ne poate afecta sănătatea psihică, fapt dovedit de psiholoaga Linda Blair, nu acelaș lucru se întâmplă și cu decorarea precoce.

Citește și : Colindele pot afecta sănătatea psihică, dacă sunt ascultate prea devreme

E justificată începerea decorării timpurii pentru această sărbătoare?

Psihologii au dezvoltat o teorie conform căreia oamenii cu un grad de nostalgie mai ridicat tind să își împodobească bradul mult mai devreme. De asemenea, Steve McKeown, psihanalist și fondator al ONG-ului MindFixers, susține că intrarea cât mai rapidă în spiritul Crăciunului aduce numeroase beneficii precum reducerea stresului, respectiv creșterea gradului de fericire. El explică că acest comportament are la bază dorința de a compensa anumite neglijențe anterioare sau reamintirea de magia copilăriei, conform Daily Mail 

 

Decorarea exterioară este la rândul său un proces ce amplifică starea de fericire și de împlinire și în acelaș timp îți creează o imagine favorabilă în fața vecinilor, care te vor vedea drept o persoană mult mai prietenoasă.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.