28 mai 2020, 10:51

Descoperă România. Parcul Natural Cefa, raiul pescarilor din județul Bihor

Parcul Natural Cefa se află în județul Bihor și este o arie protejată de interes Național. Este la granița cu Ungaria, suprapus pe teritoriile comunelor Cefa și Sânnicolau Român.

Sursă foto: infooradea.ro

Are o suprafață de 5.002 ha și reprezintă o zonă de circa 700 hectare cu luciu de apă și soluri sărăturoase cu vegetație halofilă. Aici se adăpostesc numeroase specii faunistice protejate prin lege.

A devenit zonă protejată în anul 2010 și mai este cunoscut drept Delta dintre Crișuri. Este un adevărat paradis al păsărilor și florilor și adăpostește o mulțime de plante rare, cum se mai pot întâlni doar în Delta Dunării. Toamna și primăvara, zona este plină de păsări călătoare.

Sursă foto: discoverbihor.ro

Parcul Cefa mai este considerat raiul pescarilor. Zona peștilor ocupă peste 600 de hectare, iar primele heleșteie au fost construite în anul 1905.

Printre speciile de animale se regăsesc: pescăruș albastru, privighetoare-de-baltă, rață sulițar, rață fluierătoare, rață mare, rață pestriță, rață cârâitoare, gârliță mare, gâscă cenușie, fâsă-de-câmp, lăstunul mare, acvilă-țipătoare-mare, acvilă țipătoare mica.

Sursă foto: discoverbihor.ro

Specii floristice: nufărul galben, trifoiașul de baltă, limbariță, piperul apelor.

Sursă foto cover: romanian-journeys.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.