CITIRE

Descoperire epocală: ce ascunde singura minune a l...

Descoperire epocală: ce ascunde singura minune a lumii antice care mai există

Marea Piramidă din Giza este singura minune a lumii antice care mai există, dar arheologii încă nu știu prea multe despre ea.

Mormântul regal reprezintă un simbol al puterii Egiptului Antic și timp de secole a fost cea mai înaltă construcție, până la apariția Turnului Eiffel (Paris). Are o înălțime de 146 metri, este format din 2,3 milioane blocuri de piatră și se pare că a fost ridicat în anul 2560 î. Hr.

Ce se știa până mai ieri este că Marea Piramidă are trei încăperi: o cameră mică neterminată lângă bază și camerele regelui și reginei – pentru Faraonul Khufu și soțiile lui.

Oamenii de știință au descoperit un gol în interiorul Marii Piramide, fiind rezultatul muncii din cadrul ScanPyramids, o organizație condusă de Institutul HIP și Facultatea de Inginerie de la Universitatea din Cairo. Asociația se dedică studierii piramidelor din Egipt folosind tehnici care sunt non-invazive, informează Qz.com.

Sursă imagine: caen.it

Timp de un secol, cât arheologii au analizat această piramidă, cameră secretă nu a putut fi observată. Tehnologia din zilele noastre i-a ajutat pe cercetători să facă descoperirea utilizând imagistica bazată pe raze cosmice – proces care folosește fizica modernă a particulelor pentru a înțelege informații noi despre structurile antice.

Dimensiunea camerei secrete nu se cunoaște încă, se crede că are aproximativ 31 metri în lungime și este localizată deasupra unui hol lung de 48 metri – cunoscut sub numele de Galeria Mare și care face parte dintr-un labirint de pasaje din interiorul piramidei.

Sursă imagine: britannica.com

Ceea ce suntem siguri este că vorbim despre o cameră mare și impresionantă, care nu credeam că există.”, a declarat pentru Reuters Mehdi Tayoubi, președintele și co-fondatorul Institutului HIP.

[Sursă imagine cover: wikimedia.org]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.