CITIRE

Descoperire inedită a unei echipe de cercetători. ...

Descoperire inedită a unei echipe de cercetători. Unde a trăit cel mai mare dinozaur de pe Terra

Amprente ale celui mai mare dinozaur care a trăit vreodată pe planetă au fost descoperite de o echipă de cercetători britanici într-un loc complet neașteptat. Zeci de fosile datând de 170 de milioane de ani, care aparţin sauropodelor, au fost dezgropate dintr-o lagună din insula scoţiană Skye.

Sauropodele erau de cel puţin 15 metri în lungime şi cântăreau mai mult de 10 tone. Urme de la teropozi, „verii mai mari” ai Tyrannosaurus rex, de doi metri înălţime, au fost de asemenea descoperite. Acestea sunt printre cele mai vechi fosile de dinozaur descoperite vreodată în Scoţia. Un alt set de urme au fost descoperite pe insula Skye în 2015, dar aparţin unor dinozauri de înălţime mai mică şi mai tineri. Geologii spun că noile descoperiri sunt importante şi sunt o dovadă rară din Jurasicul Mijlociu şi puţine astfel de situri de fosile au fost găsite în lume.

sursa: dinossauros.org

Descoperirea adaugă dovezi cu privire la existenţa reptilelor preistorice pe insula Skye într-o perioadă de început a evoluţiei lor. Dr. Steve Brusatte de al Universitatea din Edinburgh a spus: „Este important pentru că este un sit mare pentru urme de dinozaur, acestea fiind greu de descoperit. Cu cât căutăm mai mult pe insulă, cu atât descoperim mai multe urme de dinozaur”, potrivit telegraph.co.uk.

sursa: telegraph.co.uk

Cercetătorii au măsurat, forografiat şi analizat în jur de 50 de urme de picioare într-o zonă de reflux de la Brothers’ Point (Rubha nam Brathairean) din peninsula Trotternish.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.