5 iulie 2020, 16:42

Descoperire surprinzătoare despre balena albastră! A fost măsurată cea mai mare inimă din lume

Inima unei balene albastre a fost pentru prima dată măsurată de cercetători.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au reușit să măsoare frecvenţa bătăilor inimii a celui mai masiv mamifer din lume. Aceștia au prins senzori electronici pe aripioarele stângi ale balenelor.

Descoperirea a fost una uimitoare. Mamiferele atunci când se scufundă în căutarea hranei îşi încetinesc bătăile inimii până la nu mai mult de două bătăi pe minut. Ritmul cel mai mare al bătăilor este între 25 şi 37 de bătăi pe minut şi se produce când ies la suprafaţă şi îşi refac rezervele de oxigen.

Când ating fundul oceanului bătăile cresc la peste dublul numărului minim de bătăi pe minut, ca apoi să descrească din nou. Înotând spre suprafaţă, ritmul inimiii creşte iarăşi, transmite adevarul.ro.

Cercetătorii au concluzionat că inima lor „funcţionează la limită”, fapt care oferă indicii în privinţa mărimii lor rămase neschimbate de-a lungul evoluţiei.

Animalele al căror corp funcţionează la extreme fiziologice ne ajută să înţelegem limitele biologice ale anumitor dimensiuni”, a spus Jeremy Goldbogen, coordonatorul studiului.

De asemenea, balenele pot fi în particular sensibile la schimbările din mediu care le-ar putea afecta rezervele de hrană”, a spus el.

Balena albastră este cel mai mare mamifer și are cea mai mare inimă din lume, cu dimensiuni cât o masină.

sursa foto: shtiu.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.