4 octombrie 2023, 10:11

Descoperirea originilor COVID-19 este un “imperativ moral”

Descoperirea originilor COVID-19 este un imperativ moral și trebuie explorate toate ipotezele, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Wall Street Journal a dezvăluit recent că o agenție americană a ajuns la concluzia că pandemia a fost probabil cauzată de o scurgere involuntară din laboratoarele chinezești, ceea ce a crescut presiunea asupra OMS pentru a găsi răspunsuri.

Iar OMS pare în continuare dispusă să le caute.

Beijingul a respins această evaluare, care ar putea fi făcută publică în curând, după ce Camera Reprezentanților din SUA a votat în această săptămână pentru declasificarea ei.

„Înțelegerea originii COVID19 și explorarea tuturor ipotezelor rămâne: un imperativ științific, pentru a ne ajuta să prevenim viitoarele epidemii (și) un imperativ moral, de dragul milioanelor de oameni care au murit și al celor care trăiesc cu LongCOVID”, a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus pe Twitter.

Mesajul a fost postat pe rețeaua de socializare pentru a marca trecerea a trei ani de când OMS a folosit pentru prima dată cuvântul „pandemie” pentru a descrie epidemia globală de COVID-19.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol