CITIRE

Despre ozonoterapie și analiză tisulară cu medicul...

Despre ozonoterapie și analiză tisulară cu medicul Ștefan Tiron la Serviciul de Noapte

Femeile care trec de vârsta de 45 – 50 de ani se confruntă cu schimbările hormonale și îmbătrânirea organismului, efecte ale premenopauzei sau chiar ale menopauzei.

Invitat la Serviciul de Noapte, doctorul Ștefan Tiron a vorbit despre schimbările din aceasta perioadă și ce aduc cu ele, respecitv, scăderea nivelului estrogenilor, schimbările de dispoziție, tulburările de somn și cel mai important osteoporoza.

Osteoporoza, „boala tăcută”

Osteoporoza este adesea numită „boala tăcută”, deoarece pierderea de masă osoasă apare inițial fără simptome. Persoanele afectate adesea nu știu că au osteoporoză până oasele lor nu devin atât de slabe încât se fracturează brusc, producând o tasare vertebrală neașteptată.

Tasarea vertebrală poate fi simțită sau văzută inițial sub formă de dureri severe de spate, pierdere de înălțime, sau deformări ale coloanei vertebrale, cum ar fi postura aplecată.

Osteoporoza poate fi tratată cu success cu ozonoterapie

Ozonoterapia este un tratament revoluţionar, cunoscut pentru  efectele de vindecare a  numeroase boli precum afecţiuni reumatice, artroze, lombosciatica, dar şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire şi tratarea afecţiunilor stomatologice, fiind folosită cu succes de câţiva ani şi în România.

Ozonoterapia este recomandata și în cazul femeilor care trec de 45 de ani și încep să se confrunte cu efectele generate de pre menopauză. Doctorul spercialist ortoped, Ştefan Tiron, cel care a implementat pentru prima dată terapia cu ozon în România a declarat în cadrul emisiuii Serviciul de noapte cu Maria Țoghină că prevenierea efectelor menopauzei este extrem de importantă.

Tiron – analiza tisulară

Pe lângă ozonoterapie, medicul recomandă și analiza tisulară – adică cea a firului de păr. Este una dintre cele mai moderne, complete și neinvazive metode de laborator pentru evaluarea stării de sănătate a unui pacient.

În dialogul cu Maria Țoghină în cadrul emisiunii Serviciul de noapte de la Radio Romania Actualitati, doctorul Ștefan Tiron a mai spus că analiza minerală tisulară se realizează prin taierea a trei centimetri de la baza firului de păr, iar prin această metodă specialiștii află nivelul metabolic, nivelul de stres și inclusiv nivelul de intoxicatie al organismului.

Medicul Ștefan Tiron spune că toate femeile care trec de vârsta de 50 de ani au un grad mai mare sau mai mic de osteoporoză și este important să discute tot timpul cu medicul specialist. Interviul integral îl puteți viziona mai jos:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.