8 iunie 2023, 15:33

Despre sufletul unei case, cu seriozitate

Nu nu este o carte despre Feng Shui. Și nici una despre spititism și spirite. Este pur și simplu o lucrare, științifică, adaptată pentru omul obișnuit care te îmbie să descoperi câte ceva despre casa ta, sau pe care vrei să o cumperi, dintr-un unghi de vedere inedit.

Ce se întâmplă când o familie se mută într-o casă nouă?

Dar atunci când își pierde locuința?

Ce semnificație au casele moștenite? Dar diferitele obiecte de decor?

Atașand casa familiei care o locuiește, autorul obține o perspectivă psihologică mult mai bogată, în care teritoriul intimității familiale este modelat de forțele inconștiente care se acumulează în locul în care trăim, oglindind legăturile dintre membrii familiei.

Inspirându-se din clinică şi din cercetare, prin observarea modului în care trăiesc familiile în timpul consultațiilor la domiciliu, şi prin ascultarea discursurilor în terapie, autorul ne oferă accesul la dimensiunile profunde ale relațiilor cu casa noastră, reflectare a sufletului și a viselor noastre, în care ne întâlnim cu ceilalți și rămânem mai aproape de propria noastră natură, pentru a ne arăta adevăratul sine.

Autorul, Alberto Eiguer, este psihiatru și psihanalist specializat în psihoterapie psihanalitică de familie și cuplu. Este director de cercetare în cadrul Laboratorului de psihologie clinica, psihopatologie și psihanaliză din cadrul Institului de psihologie al Universității Paris V René Descartes.

Volumul “Sufletul ascuns al casei” a apărut la Editura Trei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol