16 octombrie 2021, 20:02

Detaliile care ne ajută în alegerea unui pepene roșu perfect

Dacă ne dorim să nimerim mereu un pepene scuculent și dulce trebuie să ținem cont de câteva recomandări și detalii.

De exemplu pentru a nu merge la ghici și pentru a nu trăi experiențe neplăcute atunci când ajungem acasă cu pepenele, am spus să împărtășim câteva trucuri de un real ajutor.

Atunci când vrei să cumperi un pepene roșu trebuie să ai în vedere următorul aspect, contrar poveștilor, pepenele nu se mai coace după ce a fost recoltat, potrivit celor de la foodstory.ro. Asta înseamnă că indiferent la cât timp alegi să-l tai după rezultatul rămâne același.

Trucuri:

În primul rând se spune că atunci când alegi pepenele trebuie să bați cu degetul în coajă, dacă sunetul pe care-l auzi este unul gol atunci înseamnă că ai ales un pepene copt.

Se spune că este bine să verificăm ca pepenele să fie greu indiferent de mărimea pe care acesta o are deoarece cu cât greutatea este mai mare cu atât pepenele conține mai multă zeamă.

De asemenea atunci când alegem un pepene este indicat să-i verificăm codița, dacă aceasta este uscată înseamnă că avem în mână un pepene copt.

Un alt detaliu se poate observa verificând partea pe care a stat pepenele pe pământ dacă această zonă are culoarea galbenă atunci avem un pepene perfect pentru consum, iar dacă zona respectivă este verde sau albă ar fi mai bine să alegem altul.

Sursă foto: marcoser.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.