19 septembrie 2020, 9:36

Detectorul de măști, aplicația inventată de un român. Aceasta alertează atunci când cineva nu poartă mască

Un IT-ist clujean a inventat un detector de măști, o aplicație care declașează automat un semnal de alarmă atunci când cineva din apropiere nu poartă mască.

Florin Jurchis este cel care a reușit să devolte aplicația. Detectorul de măști are la bază inteligența artificială și poate funcționa cu ajutorul unei camere web sau a unor camere de suprabeghere. Mai mult decât atât, inventatorul a ținut cont și de legislația privind procesarea datelor așa că aplocația are și o funcție de protejare a identității, prin pixelarea imaginii, menționează Descoperă.ro. 

 „Odată ce voi da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: Vă rugăm folosiţi masca!. Iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător”, a explicat Florin Jurchiş, cel care a realizat aplicaţia Milnesium Mask Detector.

„Personal port masca pentru a mă proteja pe mine şi pe cei din jur, însă există situaţii în care uităm să facem acest lucru. În acest fel ne-am gândit cât de util ar fi un sistem în spaţiile închise care să te avertizeze să porţi masca în cazul în care ai uitat să faci acest lucru”, a mai declarat acesta.

Aplicația a fost deja implementată într-o companie de design grafic din Cluj, iar cei mai mulți dintre antreprenori o consideră foarte utilă.

„Am ales să implementăm această aplicaţie pentru siguranţa noastră, a clienţilor şi a angajaţilor”, a spus Ionuţ Faur, administratorul unei firme de design, potrivit Mediafax.

Sursă Foto: sesipr.org.b

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.