14 aprilie 2024, 14:02

Deținătorii de certificate pentru persoane cu dizabilități vor fi verificați

Instituțiile de control din Ministerele Muncii și Sănătății îi vor verifica în perioada următoare pe toți deținătorii de certificate pentru persoane cu dizabilități. Decizia a fost luată în ultima ședință a coaliției de guvernare.

La nivel național, sunt peste 800 de mii de români care dețin certificat pentru persoane cu dizabilități – spune președintele PNL, Nicolae Ciucă. Acesta a menționat că vor fi controale ce vor arăta dacă printre acești români se află și persoane care au obținut pe nedrept indemnizații.

Nicolae Ciucă: „Este greu de crezut că în România există un număr atât de mare de persoane cu dizabilități”

„Am discutat cu domnul prim-ministru și este normal să avem o clarificare la nivel național ținând cont de numărul foarte mare de certificate de acest fel – peste 800.000 de certificate. Este greu de crezut că în România există un număr atât de mare de persoane cu dizabilități, atunci instituțiile specifice celor două Ministere – Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii – să întreprindă controalele necesare pentru a putea să clarificăm și să verificăm dacă numărul respectiv se validează sau nu”, a spus Nicolae Ciucă.

Olt: 78 de persoane care primesc indemnizație pentru deficiențe de vedere dețin și permis auto

Recent, prefectul județului Olt a solicitat documente de la Poliție și de la Direcția de Asistență Socială și a constatat că 78 de persoane care primesc indemnizație pentru deficiențe de vedere dețin și permis auto.

Șapte dintre acestea au și fost amendate de polițiști pentru diverse abateri în trafic.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol