16 mai 2021, 12:06

Deținuți torturați de gardieni, obligați să asculte „Baby Shark”

Trei angajați ai unui penitenciar din SUA sunt acuzați că au „torturat” deținuții, obligându-i să asculte cântecul „Baby Shark”.

Eheee…unde sunt vremurile când la Guantanamo se asculta Heavy Metall? Glumim, desigur. Ei bine, trei angajați ai unui penitenciar din Statele Unite sunt acuzați că și-ar fi torturat deținuții obligându-i să asculte pe repeat piesa „Baby Shark”.

Copiilor le place

Trei foști angajați ai unei închisori din Oklahoma se confruntă cu acuzații penale după ce au forțat deținuții să asculte în repetate rânduri melodia îndrăgită de copii, dar disprețuită de părinții din întreaga lume, scrie  The New York Post.

Christian Miles și Gregory Butler, ambii în vârstă de 21 de ani, precum și fostul lor supraveghetor, Christopher Hendershott, în vârstă de 50 de ani, au fost acuzați  de cruzime față de deținuți.

Crud și inuman

Cei doi foști ofițeri sunt acuzați că ar fi încătușat cinci deținuți, pe care i-au obligat să stea în picioare timp de două ore, cu fața la perete, în timp ce în difuzoare se auzea melodia „Baby Shark”.

Prezent la proces, procurorul statului Oklahoma a declarat că cei trei foști angajați ai penitenciarului au acționat „împreună, într-o manieră crudă sau inumană” atunci când i-au pedepsit astfel pe angajați.

Stres emoțional nejustificat

El a mai spus că redarea continuă a cântecului a pus un „stres emoțional nejustificat asupra deținuților, care cel mai probabil sufereau deja” din cauza faptului că erau încătușați.

„Baby Shark”este un cântec pentru copii care s-a lansat inițial ca o melodie cântată în preajma focurilor de tabără. Piesa a devenit cunoscută însă în 2016 când a fost lansată de Pinkfong, un label educațional din Coreea de Sud. Curând piesa a devenit virală, și a avut diferite maniere interpretative.

Deși este compusă pentru copii, melodia a mai fost folosită în scopuri sinistre. Anul trecut, orașul West Palm Beach, Florida, a difuzat cântecelul pentru a descuraja persoanele fără adăpost să doarmă lângă un centru de evenimente.

Sursa foto: The New York Post


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.